Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Mexicaanse viskebab

Aantal personen: 4

Ingrediënten

600 gr kabeljauwfilet, zwaardvis of verse tonijn, in stukken

Voor de marinade:
1 eetlepel chilisaus
2 eetlepels ketchup
3 eetlepels tacosaus
1 theelepel chilipoeder

Voor de saus:
2 eetlepels olijfolie
1 zeer fijn gesnipperde ui
1 theelepel komijn
2 uitgeperste teentjes knoflook
1 in stukken gesneden rode paprika, zaad en zaadlijsten
verwijderd
1 blik stukjes gepelde tomaat (400 gr)
1 blik kidneybonen

Voor de garnering:
1 eetlepel fijngehakte koriander
zwarte olijven

Bereiden


Meng de chilisaus in een grote kom met de ketchup, de tacosaus
en het chilipoeder en roer de stukken visfilet erdoor.
Dek de kom af en laat de vis in de koelkast 1 uur
marineren.
Neem de stukken vis uit de marinade en bewaar de marinade.
Vet 4 pennen licht met olie in, rijg de stukken vis eraan en
rooster de kebab, al draaiend, 10 minuten boven de
gloeiendhete kool van de barbecue.
Bestrijk ze steeds met wat olie.
Verhit voor de saus de olie in een koekenpan.
Doe er de ui, de komijn, de knoflook en de stukjes paprika bij
en bak die, onder voortdurend roeren, 10 minuten of tot de
groenten zacht zijn.
Voeg de stukjes tomaat toe en laat nog 15 minuten
pruttelen.
Voeg dan de kidneybonen en de overgebleven marinade toe.
Schenk de bonensaus op een dienschaal en leg er de viskebab
op.
Garneer met zwarte olijven en versgehakte koriander.
Serveer direct en garneer met de takjes peterselie.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kruidige ovenschotel met mosselen
Witlof met vis en kaas ( 4 pers.)
Kruidige heilbot
Garnalencocktail met mango en safarisaus
Gegrilde grietfilet op radijs

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes